Schimbare Cooler si Heatpipe Acer Aspire VN7-792G-711J

In articolul de astazi va prezentam o inlocuire de sistem de racire complet al unui Acer Aspire VN7. Clientul L. A. s-a prezentat la service-ul nostru din strada Sachelarie Visarion 13A cu un Acer Nitro pentru inlocuirea sistemului de racire. Unul dintre coolerele sistemului actual de racire prezenta o pala smulsa. Un detaliu rar intalnit la coolerele laptopurilor, a fost acela ca palele coolerului mare, sunt metalice si sunt infipte in rotorul acestuia. Operatiunea de schimbare cooler pentru acest model este una de dificultate medie si necesita desfacerea completa a laptopului. 

Etapele schimbarii coolerului Acer Aspire VN7

Se desfac tastatura si palmrestul laptopului pentru a avea access la componentele interior. Sistemul de racire se afla montat pe partea opusa a placii de baza. Recomandam pentru acest model sa schimbati intregul sistem de racire nu doar coolerele, deoarece exista risc mare de deteriorare iremediabila la declipsarea de pe heatpipe.

acer aspire nitro placa de baza nv7

Heatpipe-ul si coolerele laptopului Acer Aspire VN7-792G-711J sunt pregatite pentru a fi montate.

heatpipe  Acer Aspire VN7-792G-711J
Se desface placa de baza de pe palmrest. Intregul sistem de racire se afla pe partea inferioara placii de baza. Coolerul si heatpipe-ul sunt fixate pe placa de baza in 5 puncte. Se demonteaza cu atentie si se dezlipesc usor de pe procesor. Daca pasta termica de pe procesor este solidificata, recomandam sa aplicati o forta ferma. Nu incercati sa smulgeti heatpipe-ul daca acesta nu se dezlipeste usor. Puteti dezlipi bilele cu care procesorul si placa video sunt lipite pe placa de baza.

Placa de baza si sistem de racire heatpipe Acer Aspire VN7-792G-711J
Se curata procesorul de pasta veche si restul componentelor de padurile termice. Intindem uniform pasta termica pe procesor si lipim noile paduri termice pe heatpipe. Se monteaza noul heatpipe pe placa de baza si se reasambleaza laptopul. Suntem gata!  Coolerele Laptopului Acer Aspire VN7-792G-711J functioneaza din nou in parametrii.

heatpipe pe placa de baza acer aspire vn7

 

Costul operatiunii de schimbare de cooler Acer Aspire a fost de 80 ron si a inclus si schimbarea vechiului HDD cu un SSD .

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *