Fiind o procedura standard pentru orice laptop, instalarea Windows-ului este o sarcina care ii revine fiecarui proprietar, indiferent ca acesta abia si-a achizionat un nou laptop sau ca doreste sa ii aduca un plus device-ului vechi, care nu intarzie sa ii transmita semne de oboseala. Diferenta de pret este una considerabila in momentul in care va cumparati un laptop, cele care nu prezinta sistemul de operare instalat fiind mult mai accesibile ca pret. Asadar, nu va ramane altceva de facut decat sa optati pentru modelul de laptop pe care il doriti, urmand ca Windows-ul sa fie instalat intr-un service autorizat, pentru ca intregul echipament sa functioneze ireprosabil.

Insa, chiar daca nu achizitionati un nou echipament, un upgrade va fi intotdeauna binevenit la nivelul unui laptop pentru ca il poate determina sa functioneze mai bine, sa livreze un timp de raspuns mult mai eficient, inlaturand simultan si programele instalate partial ori incomplet dezinstalate.In contextul instalarii Windows-ului pe un device nou lucrurile sunt destul de simple pentru ca nu este necesara realizarea unui back-up pentru datele importante pe care nu doriti sa le pierdeti.

In cazul unui upgrade Windows, solutia pe care o abordeaza specialistii nostri in IT este aceea de a muta datele intr-o partitie in care nu se regaseste sistemul de operare, asta pentru ca dumneavoastra sa nu suferiti de pe urma pierderii unor documente importante, a unor fotografii de vacanta sau a playlist-ului preferat. Nu exista nicio problema nici atunci cand dispuneti de un singura partitie, datele fiind stocate pe suporturi externe pentru a nu fi pierdute. Hard disk-ul extern este cea mai la indemana alternativa pentru cei care detin un cumul voluminos de date importante, insa nici stick-ul de memorie ori DVD-urile nu se dovedesc ineficiente in astfel de situatii.

Rolul specialistilor nostri este acela de a se asigura de faptul ca laptopul dumneavoastra intruneste toate conditiile necesare pentru a permite rularea pe Windows, alegand versiunea care vi se potriveste cel mai bine. Mai apoi, se realizeaza back-upul pentru a se derula intregul proces de instalare si de configurare. Prin intermediul serviciilor noastre aveti oportunitatea de a va fructifica timpul respectiv intr-o alta directie, mult mai productiva, in loc sa cautati un timp indelungat toate driverele necesare in panza mediului online. Mai mult decat atat, in doar cateva ore laptopul va fi perfect functional, accesorizat cu un sistem de operare usor de inteles, de utilizat si de personalizat. In plus, Windows-ul nu consuma atat de multe resurse.

In functie de preferintele dumneavoastra si de suportul extern pe care il avem la dispozitie pentru a salva datele, se poate solicita impartirea hard-ului in doua, respectiv trei partitii, asta pentru a adauga un plus de integritate datelor stocate pe laptopul respectiv. Indiferent ca utilizati laptopul ca o unealta profesionala de dezvoltare sau ca apelati la acesta doar pentru divertisment, functionarea sa in parametrii optimi este relationata direct cu instalarea unui sistem de operare potrivit necesitatilor dumneavoastra.