Folosirea unor incarcatoare Apple fake sau pur si simplu diferentele de tensiune de pe reteaua de alimentare iti pot trimite laptopul la o Reparatie Circuit Alimentare Macbook. In centrul nostru de reparatii Apple din Bucuresti, reparam la nivel de microcomponenta a circuitului de alimentare, orice model de MacBook ( MacBook Air, MacBook Pro sau Macbook din prima generatie ) . Circuitul de alimentare al laptopului Apple Macbook este foarte sensibil la fluctuatiile de tensiune din retea. Totodata folosirea unui incarcator neadecvat poate duce la defecte iremediabile, inclusiv la descarcarea tensiunii aleator pe placa de baza.

resetare smc macbook

Cum descoperi o problema pe circuitul de alimentare al laptopului tau Apple :

– Verifica daca incarcatorul MagSafe este bagat in priza si incearca o priza diferita;

Chiar daca pare un cliseu, principala cauza de neincarcare a bateriei este conexiunea slaba intre incarcator si priza. Chiar daca incarcatorul Apple MacBook MagSafe pare conectat la priza, nu strica niciodata sa verifici cu atentie daca conexiunea este una fixa si stecherul este fixat corect in priza. Te sfatuim sa incerci sa conectezi incarcatorul la o alta priza inainte de a continua verificarile circuitului de alimentare.

– Verifica ca portul MagSafe al laptopului sa fie curat;

Incarcatoarele MagSafe si inclusiv mufa unui Apple MacBook folosesc magnetul pentru a se conecta la mufa de alimentare laptopului. Acest lucru duce la fixarea excesiva a prafului in jurul mufei MagSafe a laptopului sau a incarcatorului. Te sfatuim sa folosesti o periuta cu perii de o duritate medie pentru a curata ambele mufe.

– Verifica starea bateriei. Aceasta poate fi intr-o stare critica care nu-i permite incarcarea;

Bateria poate fi problema unui defect de incarcare sau alimentare. Pentru a vedea starea bateriei apasa tasta ALT + clic pe iconita de baterie din bara de MENIU. Starea ei trebuie sa se incadreze in urmatoarele 4 tipuri:

Normal – caz in care bateria functioneaza normal;
Replace Soon – SMC-ul laptopului detecteaza ca bateria functioneaza in regula dar autonomia ei sugereaza inlocuirea;
Replace Now – SMC-ul sugereaza o stare critica a bateriei;
Service Battery -Bateria este afectata total, laptopul nu o poate incarca, trebuie inlocuita indata.

Daca bateria este afectata total, te sfatuim sa alegi o baterie noua din categoria de baterii apple a site-ului nostru inainte de a continua verificarile.

– Verifica setarile din Mac OS;

Verifica daca nu ai oprit involuntar incarcarea bateriei din setarile de Mac OS ale laptopului tau Apple;

– Verifica daca Mac ul se supraincalzeste si incearca sa-l racesti fortat;

Verifica cu un program de monitorizare a temperaturilor daca laptopul tau functioneaza in parametrii normali. Un Macbook trebuie sa ruleze la temperatura optima pentru a functiona la capacitate maxima. Primele probleme care pot aparea din cauza temperaturii excesive si implicit a supraincalzirii sunt la controllerul de alimentare. Incearca sa opresti laptopul pana se raceste complet si verifica mai apoi daca manifesta aceleasi simptome.

– Reseteaza controllerul SMC ( System Management Controller ) . Aflii mai jos cum poti face asta.

Resetarea controllerului SMC rezolva in cele mai multe cazuri problemele de alimentare. Urmeaza pasi simpli de mai jos apoi restarteaza MacBook-ul tau :

 1. Bateria Macbook-ului tau se poate detasa de laptop:

  – Stinge laptopul;
  – Inlatura bateria Macbook si deconecteaza incarcatorul MagSafe’
  Apasa pe butonul de power si tine-l apasat timp de 5 secunde;
  – Reinstaleaza bateria;
  – Porneste laptopul.

 2. Bateria laptopului tau Apple MacBook ( Pro sau AIR ) nu poate fi deconectata:

  – Stinge laptopul;
  Apasa tastele SHIFT + CONTROL + OPTION + BUTONUL DE POWER , toate in acelasi timp pe o durata de 10 secunde ;
  – Apasa butonul de Power.

Daca niciua dintre variantele de mai sus nu functioneaza, te-ai convins ca trebuie sa ne faci o vizita pentru o reparatie circuit alimentare Macbook .

Pret reparatie circuit de alimentare Apple MacBook : 300 – 800 ron (in functie de model si de cat de afectat este circuitul de alimentare) . Pretul exact il puteti afla in urma unei diagnoze complete.