Schimbare tastatura ASUS ROG GL752VW + Bonus de inventivitate

Un laptop din seria Asus Gaming cum este ASUS ROG Gl752VW necesita inventivitate pentru a fi pornit daca ai varsat apa pe tastatura. Asa a zis si clientul G.A care a adus laptopul la service-ul pentru reparatii ASUS, Power Laptop Service. Avea nevoie de o o schimbare de tastatura + palmrest.  Avand butonul de power inclus in tastatura, dupa ce a varsat apa pe tastatura, clientul nostru inventiv nu a mai reusit sa porneasca laptopul. A fost nevoit sa faca un „artificiu”. Mai precis pe placa de baza exista pinii switchului de power. El a legat un buton pe acesti pini pentru a reusi sa porneasca laptopul in continuare. Satul de inventia facuta acesta a venit pentru o schimbare de tastatura ASUS ROG GL752VW.

asus rog gl752vw buton power

Schimbarea tastaturii unui ASUS ROG GL752VW necesita atentie sporita si un timp de lucru de apriximativ 20 minute . In primul rand desfacem suruburile cu care este fixat palmrestul vechi si il inlaturam cu grija deconectand toate panglicile.

palmrest asus rog gl752v
Partea inferioara a palmrestului de care este fixata tastatura lui ROG GL752VW ne arata faptul ca nu este prima data cand acest laptop Asus a mai fost desfacut. Folia de protectie a touchpadului a fost dezlipita. Panglica flexibila care face legatura intre touchpad si palmrest este deteriorata.

spate palmrest asus rog gl752vw
Se poate observa cum pinii de prindere ai pangicii flex sunt zdrobiti. Touchpadul laptopului nu functiona corect. S-a inlocuit panglica flexibila cu una noua pentru a evita un contact imperfect sau un scurtcircuit.

panglica flex conextiune touchpad asus rog gl752VW
Pregatim laptopul pentru montarea noii tastaturi care vine impreuna cu touchpad-ul.  Se curata placa de baza, se monteaza trackpadul vechi pe noul palmrest. Palmrestul cu tastatura inclusa nu include si trackpadul. 

placa de baza asus rog gl752VW
Laptopul este acum gata de teste si urmeaza de fie predat clientului nostru inventiv 🙂 . Tastatura functioneaza corect, touchpadul deasemenea. „Inventia” cu butonul de power a fost inlaturata.


touchpad cu tastatura asus rog gl752VW

Pret intregii operatiuni de montaj tastatura + inlocuire panglica flexibila ASUS ROG GL752VW : 80 RON ( palmrestul + tastaura montata, exceptand panglica flex au fost achizitionate de catre client dintr-o alta sursa) .

 

Durata operatiune montaj Tastatura + Palmrest ASUS ROG GL752VW  : 20 minute .

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *