Dell Studio 1555 – Curatare si Reparatie reballing chip video

In data de 06.05.2019 am receptionat la service un laptop Dell Studio 1555 cu un defect pe care il manifesta majoritatea laptopurilor. Laptopul pornea dar nu afisa imaginea. Clientul G. I ne-a transmis ca, in urma cu 3 saptamani a fost la un service pentru laptopuri din zona Iancului pentu a fi curatat. Pretul platit pentru curatare a fost de 70 lei,  rezultatul insa, a fost zero. Laptopul se supraincalzea la fel ca atunci cand a fost dus la service. De ce? Majoritatea service-urilor nu curata laptopul complet se rezuma la suflarea cu aer comprimat din exterior-ul coolerului. La 2 saptamani dupa curatare laptopul a inceput sa afiseze artefacte si dupa alte 5 zile a refuzat sa mai afiseze imaginea pe display.

placa de baza cooler si heatpipe dell studio 1555

La prima vedere dupa demontarea placii de baza a laptopului Dell 1555 ai putea avea impresia ca sistemul de racire este perfect curat. Palele coolerului nu prezinta urme de praf.

Dupa desfacerea suruburilor care fixeaza placa metalica a coolerului avem o surpriza. Heatpipe-ul laptopului Dell Studio 1555 era plin cu un strat gros de tesatura / praf care a fost imprins spre exterior atunci cand a fost curatat superficial. Din pacate, de aceasta data, curatarea superficiala a dus la supraincalzirea si dezlipirea chip-ului video de pe placa de baza.

heatpipe plin cu tesatura si praf dell 1555 studio curatare

Palele coolerului sunt perfect curate, heatpipe-ul insa este blocat de un strat gros de scame / tesatura si praf.

curatare praf heatpipe dell 1555

Stratul de scame / praf / tesatura / par de animale a fost indepartat si heatpipe-ul dell-ului 1555 a fost curatat cu aer comprimat.

praf in heatpipe dell 1555

Dupa curatarea corespunzatoare a heatpipe-ului si a coolerului, a fost efectuata operatiunea de reballing pe chip-ul video fiind mai apoi inlocuite padurile termice de pe memorii si de pe chip si pasta termoconductoare de pe procesor.

Operatiunea de reparatie a laptopului Dell Studio 1555 a costat 250 ron si a inclus Reballing Chip video si curatare completa a laptopului

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *