Reparatie Laptop Apple MacBook Pro A1502 – Apa in tastatura

Am receptionat in service un laptop Apple MacBook Pro A1502 al clientului A. S. . Defectul vizibil la diagnoza preliminara a fost usor de sesizat : tastatura si touchpadul nu functionau. Cauza mentionata de client: sotia a sters cu putin lichid pentru geamuri tastatura si touchpadul si de atunci nu mai functioneaza cum trebuie. Surpriza a venit imediat dupa desfacerea capacului inferior al laptopului. Acea putina apa folosita la curatarea tastaturii si a touchpadului „s-a transformat” de fapt intr-o cana de cafea varsata pe toata suprafata laptopului. Obisnuim sa facem poze tuturor laptopurilor care intra in service cu defect reclamat ” apa in tastatura laptopului ” inainte de a efectua reparatia, pentru a arata clientilor la finalul diagnozei cum arata laptopul dupa ce a inghitit putin lichid .

apple a1502 capac desfacut cafea si apa cursa in laptop
Laptopul prezenta urme de coroziune avansate la controllerul tastaturii si al touchpadului. Totodata in zona de alimentare a placii de baza se regaseau urme de cafea. Se pare ca sotia stersese laptopul cu lichid de geamuri tocmai pentru a ascunde faptul ca pe laptop tocmai se varsase o cana de cafea.
alimentare laptop apple a1502 plina cu cafea cursaDin fericire dupa curatarea lichidului patruns in laptop, placa de baza functioneaza in parametrii

controller tastatura si touchpad macbook a1502 corodat de apaDin pacate controllerul touchpadului nu a putut fi salvat dupa curatare. Nici panglica conectoare dintre controller si placa de baza nu a putut fi salvata. Apa si cafeaua patrunse in laptop au corodat iremediabil aceste 2 componente.

Continuam operatiunea de reparatie si curatare a lichinului din interior prin inlaturarea placii de baza ( si curatarea ei )  a bateriei laptopului si a tastaturii. Dupa demontarea tastaturii de pe carcasa observam urme de cafea pe rama tastaturii. Dupa testarea tastaturii, rezultatul obtinut este unul clar. Si aceasta este afectata de apa.

palmrest laptop apple macbook a1502 plin cu cafea
Rezultatul diagnozei este in acest moment complet. Trebuie inlocuite urmatoarele componente : tastatura, touchpad, controoler touchpad, panglica de conectare dintre controller si placa de baza. Inainte de inlocuirea componentelor enumerate mai sus toate piesele laptopului au fost curatate temeinic pentru a evita corodarea ulterioara.

laptop apple macbook a1502 2013 dupa curatarea lichidului curs in el

Dupa efectuarea tuturor operatiunilor Laptopul Apple Macbook Pro A1502 se prezinta si functioneaza in conditii optime.

Costul total reparatiei acestui laptop in care a curs „putin” lichid a fost de : 700 RON . Pretul include piesele si manopera .

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *