Reparatie Apple MacBook A1534 2016 – Nu Porneste

O noua zi, un nou MacBook adus la service pentru a fi reparat. Clientul T.T a adus laptopul la sediul service-ului nostru din Bucuresti pentru o diagnoza. Defectul reclamat de client al modelului A1534 a fost usor de reperat in termeni mari si de catre colegul nostru care a receptionat laptopul: „Apple MacBook Retina A1534 2016 nu porneste„. Defectul s-a manifestat si la receptia in service in urma testarii laptopului cu alt incarcator decat cel furnizat de client. Clientul a ales sa lase laptopul la service pentru o diagnoza gratuita.

 

Etapele operatiunii de reparatie Apple MacBook A1536 :

Dupa desfacerea capacului inferior, placa de baza a lui Retina A1534 este foarte usor accesibila. Tehnicianul nostru, avand in fata schema tehnica a placii de baza A1534, a inceput verificarile optice si masurarea tensiunilor de pe circuitul de alimentare. Datorita unor valori neregulate furnizate de unul dintre chip-urile de alimentare al MacBook-ului adus la service, tehnicianul a extins decis extinderea diagnozei.

diagnoza macbook a1534 2016

Dimensiunea redusa a acestei placi de baza ( 12 x 5 cm ) ne-a sugerat o verificare amanuntita sub microscop. Acesta verificare s-a concluzionat prin obtinerea unui diagnostic clar. Clientul nu a mentionat ca a existat o actiune externa asupra Mac-ului lasat la reparat. Sub microscop insa, se pot vedea urmele de oxid din jurul chip-ului de alimentare. Acest oxid, aparut datorita patrunderii accidentale a lichidului prin palmrest catre placa de baza, a dus la defectarea iremediabila a chip-ului.

reparatie chip alimentare macbook a1534 2016

S-a curatat placa de baza cu ultrasunete si s-a schimbat chip-ul afectat cu unul nou. Componentele lui A1534 au o dimensiune milimetrica. Toata operatiunea a avut loc sub microscop. Chip-ul de alimentare al macbook a1534, prezentat in poza de mai jos are o dimensiune de 5 X 2 mm .

curatare-lichid-curs-placa-baza-macbook

 

Laptopul Apple Macbook Retina A1534 12 inch, a fost testat in conditii de 100% load timp de 4 ore pentru a fi siguri ca reparatia este una de durata. Este o procedura care se respecta in service-ul nostru la fiecare reparatie a oricarui Apple Macbook.

 

apple macbook a1534 2015 testarestress-test-macbook-a1534
Reparatia acestui laptop beneficiaza de 3 luni garantie.
Costul reparatiei 500 lei.
Pretul cerut clientului de catre un service concurent, pentru schimbarea placii de baza a fost de 2800 ron .

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *