De-a lungul timpului, majoritatea clientilor care ne-au calcat pragul au avut probleme minore ori majore cu laptopul tocmai din cauza procesului de curatare. Conform studiilor din segmentul IT, un laptop trebuie sa fie curatat cel putin o data pe an, anumite modele necesitand interventii chiar si la sase luni. Iar daca v-ati gandit ca procedura poate fi efectuata cu succes in confortul propriului living, de inteles este faptul ca doar specialistii detin tehnica necesara pentru a reimprospata interiorul unui laptop, prin folosirea echipamentelor si solutiilor profesionale, dar si prin evitarea contactului cu circuitele interne ale device-ului.

De ce trebuie curatat periodic un laptop?

Desi va ganditi ca praful reprezinta principalul inamic al laptopului, de remarcat este faptul ca in interiorul laptopului se regasesc si alte particule deranjante, asa cum ar fi parul ori scamele, toate acestea combinandu-se cu umezeala si transformandu-se intr-o bariera pentru ventilarea propice a aerului. Asadar, curatarea prafului si a reziduurilor variate devine o sarcina de baza pentru buna functionare a laptopului.

Drept consecinta, laptopul se supraincalzeste, iar de aici efectele nefaste care vor incerca echipamentul propriu – zis nu vor intarzia sa apara. In primul rand, exista riscul ca supraincalzirea laptopului sa se reflecte imediat in deteriorarea unui cip, a unei alte componente electronice sau chiar a procesorului sau a placii video. De asemenea, bilele confectionate din aliaj care se regasesc intre cipurile tip „BGA” si placa de baza pot fi afectate, fie prin dezlipire, fie prin lipirea intre ele. Un defect care de cele mai multe ori nu poate fi solutionat este reprezentat de deformatiile care apar la nivelul placii de baza in urma supraincalzirii, ceea ce se traduce prin intreruperea unor trasee electronice esentiale. Nu in ultimul rand, senzorul de temperatura existent in PCB poate fi afectat de registrul termic necorespunzator, acesta deteriorandu-se complet daca laptopul nu este curatat periodic de praf si impuritati.

Asadar, daca intampinati una dintre aceste probleme va asteptam la sediul nostru pentru o curatare praf laptop profesionala, specialistii nostri oferindu-va accesul la consumabile calitative, la instrumente performante, dar si la un ambient in care seriozitatea si responsabilitatea sunt insusiri fundamentale.

Curatare praf laptop – etape si proceduri

O curatare praf laptop generala implica mai multe etape, dupa cum urmeaza.

1. In primul rand, este imperativa demontarea completa a echipamentului, asta pentru a avea instant acces la ventilator si la radiator.

2. In continuare, aceste doua componente sunt curatate cu ajutorul solutiilor profesionale, urmand ca in interiorul rulmentului coolerului sa se aplice un lubrifiant.

3. Urmatoarea etapa in curatarea de praf a laptopului consta in inlocuirea integrala a pastei termoconductoare/padurilor termice dar si in adaugarea altor accesorii, precum buretii termici ori pastilele confectionate din cupru. Daca laptopul dumneavoastra detine deja aceste accesorii, conditia lor va fi verificata si, la nevoie, vor fi inlocuite elementele care nu mai corespund standardelor calitative. In final, intregul ansamblu va fi montat corespunzator si testat, intocmai pentru a se verifica modalitatea sa de functionare.

Iti recomandam sa testezi serviciul de curatare praf laptop in service-ul nostru pentru ca utilizam materiale consumabile de cea mai inalta calitate, fiind aduse pe piata de producatori cu experienta si renume in acest domeniu de activitate. Aliajele cu indice mare de transfer, pad-urile confectionate din cupru si pernutele termice sigilate sunt doar cateva exemple. In plus, la finele procedurii de curatare praf laptop, device-ul dumneavoastra va ajunge pe bancul de probe pentru a ne asigura de faptul ca vi-l returnam in stare perfect functionala, ingrijit si stilizat la interior.

Pretul unei curatari de praf a laptopului

Pretul unei operatiuni de curatare in service-ul nostru din Bucuresti difera in functie de modalitatea de acces la sistemul de racire al laptopului. Nu efectuam decat curatari premium care sa contina toate operatiunile descrise mai sus. Nu suntem de acord cu curatari de genul ” sufla-l putin de praf ” pentru ca dorim ca device-ul dvs sa nu mai aiba nevoie de o interventie minim 6 luni dupa curatare.

1. Sistemul de racire al laptopului este usor accesibil (are un capac de vizitare);

Daca sistemul de racire al laptopului ( coolerul si heatpipe-ul ) pot fi demontate dupa desfacerea unui capac de vizitare existent pe bottomcase-ul laptopului, atunci va incadrati la cel mai mic cost al unei curatari profesionale. Se efectueaza urmatoarele operatiuni :

  • Se desface capacul de vizitare al laptopului.
  • Se desfac heatpipe-ul si coolerul.
  • Se curata pasta termica veche si se verifica padurile termice.
  • Se curata prin suflare cu aer comprimat coolerul / heatpipe-ul laptopului.
  • Se greseaza rulmentul sau axul coolerului.
  • Se schimba pasta si dupa caz padurile termice daca nu mai sunt in perfecta stare.

Pretul in acest caz este de 70 RON

2. Sistemul de racire este accesibil dupa desfacerea bottomcase-ului;

Aveti un laptop la care se poate avea acces facil la cooler dupa desfacerea completa a partii de jos a laptopului? Pretul unei curatari la un astfel de laptop este de 100 RON. Se vor efectua urmatoarele operatiuni:

  • Se desface botomcase-ul laptopului.
  • Se desfac heatpipe-ul si coolerul de pe placa de baza
  • Se curata pasta termica veche si se verifica padurile termice.
  • Se curata prin suflare cu aer comprimat coolerul / heatpipe-ul si placa de baza a laptopului.
  • Se greseaza rulmentul sau axul coolerului.
  • Se schimba pasta si dupa caz padurile termice daca nu mai sunt in perfecta stare.

Pretul in acest caz este de 100 RON

3. Sistemul de racire este accesibil numai dupa desfacerea completa a laptopului si inlaturarea placii de baza si a subansamblelor aditionale

  • Se desface botomcase-ul laptopului. Se scot toate componentele interioare ale laptopului .
  • Se desfac heatpipe-ul si coolerul de pe placa de baza
  • Se curata pasta termica veche si se verifica padurile termice.
  • Se curata prin suflare cu aer comprimat coolerul / heatpipe-ul si placa de baza a laptopului.
  • Se greseaza rulmentul sau axul coolerului.
  • Se schimba pasta si dupa caz padurile termice daca nu mai sunt in perfecta stare.

Pretul in acest caz este de 120 RON