Schimbare Tastatura Lenovo Y700 Iluminata

Clientul A.L a adus laptopul Lenovo Y700 la service-ul nostru pentru montajul unei tastaturi, cea veche fiind blocata din cauza patrunderii accidentale a lichidului prin palmrest. Clientul a ales sa achizitioneze produsul din China, deoarece a considerat ca pretul din Romania al unei tastaturi + montaj era mult prea ridicat. Ajungand la partea de montaj a tastaturii, si-a dat seama ca pretul se justifica pe deplin si a ales operatiunea de schimbare Tastatura Lenovo Y700 iluminata

Montajul unei astfel de tastaturi este foarte migalos si implica experienta de service laptop aprofundata. Se executa numai dupa demontarea completa a laptopului si implica decapsularea niturilor de plastic vechi cu care este fixata placa de prindere a tastaturii pe palmrest .

Etapele montarii unei Tastaturi Lenovo Y700 iluminata :

1. Desfacerea partii inferioare a laptopului Lenovo Y700

Acest model de Lenovo are toate piesele interne montate pe plate-ul cu care este fixata tastatura, mai exact pe palmrest.
Schimbare-tastatura-lenovo-y700-desfacere-laptop

2. Demontarea placii de baza si a celorlalte periferice fixate pe palmrest-ul Laptopului Lenovo Y700

Pentru a putea avea access la tastatura iluminata trebuie sa demontam laptopul complet.

3. Declipsrea din nituri a suportului de sustinere a tastaturii.

Suportul de fixare din tabla pe care este implicit fixata placa de baza a laptopului Lenovo Y700, este prins de palmresc prin niste nituri de plastic presate la cald. Acestea trebuie declipsate cu atentie pentru a nu rupe iremediabil niturile de plastic.

4. Demontarea tastaturii vechi din palmrest.

Demontarea tastaturii dupa eliminarea suportului de fier se face foarte usor cu o miscare de tragere usoara in sus.

5. Fixarea tastaturii noi si a suportului de fixare cu nituri de plastic – la cald.

Tastatura noua si suportul tastaturii sunt fixate la cald utilizand plastic suplimentar pentru a stabiliza corect noua tastatura.

Pretul unei astfel de operatiuni de inlocuire tastatura Lenovo Y700 a fost de 150 ron + 150 ron costul tastaturii achizitionat de client din China. Daca clientul alegea o Tastatura din stocul nostru pretul total ar fi fost de 250 ron . Montajul a necesitat 2 ore timp de lucru.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *