Fiind componenta principala a unui laptop, placa de baza reprezinta liantul dintre perifericele dispozitivului. Asadar, orice defectiune la nivelul placii de baza reprezinta un impediment pentru utilizator, intreaga sa activitate profesionala sau recreativa fiind intrerupta. Si totusi, de remarcat este faptul ca intr-un procentaj de aproximativ 80%, sansele sunt acelea de reusita, de aici pornind si solicitarile clientilor nostri. Acestia aleg in orice clipa sa isi lase laptopurile pe mainile specialistilor, in loc sa mearga intr-un magazin de profil pentru a investi o suma exorbitanta in achizitia unei noi placi de baza. Service-ul nostru detine un laborator specializat in care se efectueaza aceste interventii, profesionistii avand toate accesoriile necesare pentru a suda corespunzator cipurile video, Northbridge ori Southbridge.

Apeland la profesionistii echipei noastre veti beneficia de urmatoarele avantaje:

  • Diagnosticarea intiala a placii de baza, serviciu care dispune de un caracter gratuit daca alegi sa si repari laptopul la noi. Daca dupa aflarea pretului si a diagnosticului nu doresti sa mai repari laptopul la service-ul nostru, trebuie sa achiti o taxa de diagnoza in valoare de 80 ron.
  • Bonusuri, tarife competitive, dar si reduceri semnificative oferite clientilor fideli
  • Siguranta unui laborator propriu, in care se vor desfasura toate procedurile legate de reparatia placii de baza
  • Interventie rapida, dar si garantie asupra serviciul prestat
  • Avand in vedere faptul ca anumite interventii solicita importarea pieselor de la producatori, dumneavoastra aveti la indemana oportunitatea de a achita o taxa de urgenta, ceea ce inseamna ca solicitarea va fi trecuta pe lista prioritatilor.

Motivele care conduc cel mai adesea spre defectiunile acestei componente sunt dintre cele mai diversificate. Astfel, daca ati tinut pentru o perioada indelungata de timp laptopul pe pat, pe patura ori pe plapuma, exista riscul ca fantele sale de aerisire sa fie complet blocate, ceea ce conduce la supraincalzirea device-ului. De asemenea, laptopul trebuie sa fie curatat in profunzime la un anumit interval de timp, insa doar de cadrele cu experienta care stiu faptul ca trebuie sa schimbe padurile termice la fiecare procedura. Daca acest pas nu este indeplinit, atunci supraincalzirea placii de baza este doar o chestiune de timp.

Un alt motiv este reprezentat de patrunderea lichidelor in structura interna a laptopului, insa nici micile accidente la care sunt supuse laptopurile nu sunt lipsite de consecinte negative, de cele mai multe ori rezultatul negativ constand in dezlipirea completa a unor cipuri fundamentale, ori in fisuri la nivelul PCB-ului.

Variatiile de tensiune ale modulelor integrate intruchipeaza un alt motiv care poate fi raspunzator pentru defectiunile aparute la nivelul placii de baza, socuri de tensiune care pot fi produse fie de retea, fie de utilizarea unor componente ce nu fac parte din lista accesoriilor originale ale laptopului. Numeroase persoane apeleaza la serviciul de reparatie placa de baza dupa ce modifica parametrii interni stabiliti de producatorul ori fabricantul laptopului respectiv.

Chiar daca tentatia de a va imbunatati arhitectura calculatorului pentru a obtine performanta este una sporita, incercati sa evitati aceste modificari pentru ca ele va suprasolicita placa de baza. Nu in ultimul rand, placa de baza poate fi afectata iremediabil in momentul in care incercati sa o reparati pe cont propriu ori intr-un centru lipsit de personal calificat. Asadar, orice interventie din partea unei persoane neautorizate poate face mai mult rau decat bine.

Primul pas in repararea placii de baza este reprezentat de demontarea propriu – zisa a echipamentului, aceasta procedura durand in medie o jumatate de ora. Pentru a depista cu precizie defectul placii de baza este nevoie de o diagnoza electronica, urmand ca apoi sa se inlocuiasca piesele si sa se refaca acele circuite stricate. Dupa ce au fost inlocuite piesele se efectueaza eventualele finisaje, iar laptopul este montat la loc. La final, specialistii nostri vor efectua un test pentru a verifica parametrii si modul in care laptopul lucreaza cu perifericele.