Tastatura unui laptop devine deseori motivul pentru care sunteti determinati sa renuntati complet la acest device? Daca raspunsul este unul afirmativ, atunci ar trebui sa efectuati o vizita service-ului Power Laptop pentru a beneficia de un diagnostic complet, urmand ca specialistii echipei noastre sa va rezolve in timp util problema. Fie ca a fost uzata in urma utilizarii la capacitate maxima, fie ca ati scapat diverse lichide pe surpafata acesteia, personalul nostru este gata sa raspunda afirmativ solicitarilor dumneavoastra, oferindu-va cele mai bune servicii de inlocuire tastatura.

Aceasta componenta a laptopului este una vitala pentru persoanele care folosesc un timp indelungat editoarele de texte, fiecare apasare solida din partea celui care scrie putand fi decisiva pentru stricarea unui buton. Bineinteles, cel de-al doilea motiv se poate subordona neatentiei, tastatura devenind tot mai des un „paravan” impotriva accidentelor cu lichide. Desi majoritatea modelelor sunt izolate, acest lucru nepermitand trecerea lichidului care segmentul electronic, sfatul specialistilor este acela de a deconecta laptopul de la sursa de alimentare in urma unui astfel de incident, urmand a duce laptopul la un service de specialitate pentru a inlatura orice pericol si pentru a va repune tastatura in functiune.

De cele mai multe ori, devine necesara apelarea la serviciul de inlocuire tastatura, aceasta componenta a laptopului fiind recunoscuta pentru fragilitatea sa. Insa, dumneavoastra nu trebuie sa va faceti griji pentru ca tastaturile nu reprezeinta sectiuni dificil de inlocuit, dar nici piese de schimb care sa implice un efort financiar substantial din partea clientului.
Simptomele unei tastaturi defecte sunt usor de identificat de catre utilizatori:

  • Tasta pe care tocmai ce ati apelat-o ramane apasata pentru un timp indelungat
  • La stimulul tactil tasta in cauza raspunde prin afisarea mai multor caractere
  • In momentul in care apasati o tasta raspunsul intarzie sa apara sau lipseste cu desavarsire

Fiecare operatiune de inlocuire tastatura laptop trebuie sa fie efectuata intr-un service profesionist, tocmai pentru ca vorbim despre o componenta indispensabila in asamblul unui asfel de device. Uneori, simpla inlocuire a unor butoane este de ajuns pentru a va bucura de acelasi randament intr-o sesiune de lucru, insa de cele mai multe ori este necesara inlocuirea intregii tastaturi, procedura ce implica responsabilitatea, dedicarea si experienta unor specialisti cu experienta. Asadar, va asteptam cu laptopul dumneavoastra la sediul nostru de pe strada Sachelarie Visarion, nr. 13A din Piata Iancului. Stocul nostru este unul diversificat, clientii care se gasesc in cautarea tastaurilor de schimb avand acces la branduri precum Asus, Apple, Sony, Lenovo, MSI, Dell, Fujitsu sau Samsung.

Etapele principale pe care le parcurgem pentru a inlocui tastatura unui laptop:

  1. Oprirea laptopului, deconectarea cablului de alimentarea si indepartarea bateriei.
  2. Delimitarea ecranului de tastatura. Observatie: de obicei, spatiul dintre display si tastatura un element ce ofera acces la partea interioara a tastaturii, element ce difera de la un laptop la altul.
  3. Indepartarea suprafetei din partea superioara a tastaturii.
  4. Detectarea si scoaterea suruburilor ce sustin tastatura.
  5. Indepartarea tastaturii propriu-zise. Observatie: aceasta este atasata direct de laptop prin intermediul unui cablu de transfer de date. Ridicarea se va face cu atentie, pentru a nu provoca niciun fel de daune cablului respectiv. Acest cablu se poate deconecta de la tastatura.
  6. Eliminarea vechii tastaturi si punerea celei noi, folosind procedeul invers indepartarii acesteia.