Ansamblul de conexiuni care acompaniaza un laptop este compus din numeroase mufe, cele mai cunoscute fiind cea pentru alimentare, modelul tip USB, versiunile  utilizate pentru audio & video, dar si mufele specializate, precum „serial” sau „firewire”. Design-ul acestora este deosebit de vulnerabil, de aici si numeroasele solicitari de inlocuire pe care le primim din partea clientilor nostri. Chiar daca mufele sunt lipite direct pe suprafata placii de baza, ele reprezinta piese foarte usor de inlocuit, fiind suficient doar sa fie identificate marimea si caracteristicile modelului deteriorat.

Asa cum va asteptati, unul dintre punctele fragile ale laptopului este reprezentat de mufa de alimentare, aceasta aflandu-se intotdeauna in mijlocul apartamentului, ori sub birou. Iar cum acestea nu sunt locuri ferite, de cele mai multe ori mufele de alimentare ajung sa se deterioreze iremediabil, ele trebuind inlocuite. Cea mai problematica defectiune este cea de desprindere propriu – zisa de pe placa de baza, singurul lucru care va ramane de facut intr-o astfel de situatie fiind acela de a apela la echipa unui service profesionist de reparatii laptopuri.

Daca structura mufei de alimentare este apretata de imperfectiuni, atunci devine imperativ ca respectivul cablu sa fie inlocuit. Motivul este unul usor de intuit. Vorbim despre puterile pe care le folosesc anumite modele de laptopuri – majoritatea fiind dedicate pasionatilor de gaming – care folosesc puteri de alimentare situate in intervalul de 60, respectiv 350 de Wati. Consecintele sunt doua la numar. Pe de-o parte, contactele care exista pe placa de baza ajung sa se slabeasca. Pe de alta parte, cablul de alimentare se incinge foarte tare, iar prin ale sale imperfectiuni afecteaza carcasa laptopului.

Sfatul pe care vi-l ofera specialistii din echipa Power Laptop este acela de a avea grija in momentul in care scoateti laptopul din priza, orice miscare brusca determinand fisurarea mufei de alimentare. Pornind de la aceasta premisa, ideal este ca miscarea sa fie una usoara, perpendiculara, asta pentru a nu va supune riscului de dezlipire sau de fisurare. Lipirea ori inlocuirea completa a mufei nu intruchipeaza o procedura simpla, insa profesionistii nostri sunt gata sa va ajute in rezolvarea acestei probleme.

Desi procesul de inlocuire mufe se poate prelungi pentru cateva ore, in functie de modelul de laptop pe care il detineti, la final rezultatele vor fi satisfacatoare pentru dumneavoastra. Intreg procesul este unul anevoios, avand in vedere faptul ca este necesara desfacerea laptopului, demontarea placii de baza, dezlipirea partiala sau totala a mufei, precum si curatarea detaliata a suprafetei respective. In final, locul mufei vechi va fi preluat de un model similar, insa nou – nout, urmand ca laptopul sa fie reasamblat dupa efectuarea testelor standard.

Service-ul nostu se mandreste cu preturi competitive, dar si cu referinte pozitive din partea clientilor nostri fideli. Va asteptam si pe dumneavoastra in cadrul sediului nostru pentru a va inlocui cu succes mufele nefunctionale ale laptopului, indiferent de marca acestuia.