Mai presus de toate, potentialii clienti ai serv ice-ului Power Laptop trebuie sa fie initiati in intelegerea conceptului BIOS. Astfel, „Basic Input Output System” ar fi traducerea abrevierii BIOS – un soft specializat in controlarea operatiunilor de hardware, la un nivel cat mai aproape de microprocesor. Asadar, fara un astfel de soft sansele ca al dumneavoastra laptop sa porneasca sunt foarte scazute, de aici si dorinta clientilor de a-l inlocui, ori de a-l imbunatati la o anumita perioada de timp.

Fiind o componeta primara a laptop-ului, soft-ul BIOS este acela care realizeaza conexiunea fragila dintre hardware si S.O( sistemul de operare pe care functioneaza device-ul dumneavoastra). Functiile pe care le indeplineste acest soft sunt trei la numar, dupa cum urmeaza: controlul tuturor componentelor la aprinderea laptopului, proces numit si „Power On Self – Test”, incarcarea sistemului de operare  in memoria RAM si realizarea conexiunilor dintre diversele dispozitive hardware si S.O. Mai mult decat atat, in acest soft se stocheaza informatii importante pentru utilizator, precum data si ora, modalitatea de functionare si rolul pe care il indeplinesc anumite componente de sistem, optiunile de securitate, dar si ordinea de „booting”.

Simptomele care conduc utilizatorii spre serviciul de rescriere BIOS sunt numeroase, insa trei la numar sunt cele mai raspandite. In primul rand, exista situatia in care laptopul dumneavoastra se aprinde, insa nu va afiseaza nicio imagine pe ecran. De asemenea, al doilea simptom poate fi observat in momentul in care conectati incarcatorul, alimentarea fiind ori defectuoasa, ori lipsita cu desavarsire. Nu in ultimul rand, ultimul simptom care ar trebui sa va conduca spre optiunea de rescriere BIOS este reprezentat de numeroasele erori legate de acest soft care pot aparea in timpul rularii aplicatiilor, de vina fiind componentele care nu sunt 100% compatibile cu sistemul de operare ales.

Memoria Flash poate fi rescrisa de numeroase ori, chiar de catre utilizatori. Acestea sunt cazurile fericite care, de obicei, nu ajung la echipa noastra de specialisti. Cu toate acestea, chiar daca laptopul dumneavoastra functioneaza si intreaga operatiune de rescriere BIOS nu este dependenta de demontarea acestei portiuni de memorie, noi va recomandam sa evitati aceasta inititiativa din urmatoarele motive:

  • In timpul upgrade-ului exista riscul ca memoria flash sa se blocheze, ori ca bateria laptopului sa cedeze. Rezultatul este unul nefast pentru device-ul dumneavoastra deoarece se corupe BIOS-ul pe care incercati sa il rescrieti.
  • Posibilitatea de a downloada o versiune care nu este cea potrivita gadget-ului dumneavoastra
  • Intreruperea procesului din motive ce nu tin de dumneavoastra, asa cum ar fi caderile spontane de tensiune.

Procedura de rescriere BIOS pe care o urmeaza specialistii din echipa PowerLaptopService este compusa din urmatoarele trei etape, acestea garantandu-i succesul:

Conectarea la soft-ul BIOS cu ajutorul unui cadru specializat si a unor unelte corespunzatoare.

Dezlipirea BIOS-ului de pe placa de baza, urmand ca acesta sa fie conectat intr-un soket aparte.

In functie de laptopul dumneavoastra, programatorul va alege versiunea potrivita de BIOS, urmand a-l rescrie dupa o procedura standard.